OP ZEEKLAS NAAR OOSTENDE

Met de klas naar zee dat is een hele belevenis! Rondom onze locatie zijn er tal van mogelijkheden om op ontdekking te gaan aan zee, educatieve uitstappen te plannen maar ook om tijd te maken voor ontspanning. Bovendien is logeren op een actieve oesterboerderij wel iets unieks! Kreeften en krabben bekijk je niet achter glas maar kan je eens echt vasthouden!

Als leerkracht ben je vrij om de week in te vullen zoals je zelf wil. Ons enthousiast team is er wel om op voorhand tips en ideetjes te geven. Na enkele jaren feedback van scholen te horen kunnen goed inschatten welke activiteiten een succes zullen zijn. Daarnaast kun je altijd op ons rekenen voor de kleine ongemakjes die tijdens de zeeklassen kunnen voorvallen.

Onze kookploeg is iedere dag in de weer om  een lekkere maaltijd te bereiden, geen grootkeuken maar lekker eten zoals thuis! Lactose-, gluten-, suikervrij of halal vormt voor ons geen enkel probleem, we passen graag ons menu aan voor enkele leerlingen, zonder toeslag.

Tijdens je verblijf is de volledige accommodatie uitsluitend voor jullie gereserveerd, geen andere scholen of groepen zijn aanwezig. Dit zorgt voor de nodige privacy en een intieme sfeer. De accommodatie is trouwens aangepast aan mensen met een beperking, ook klassen uit het buitengewoon onderwijs zijn dus meer dan welkom bij ons!

Als extraatje zijn er bolderkarren met strandspullen zoals schoppen, emmers, vormpjes, KUBB, petanque, touwtrekken, palletjes, enz. Dat scheelt toch al weer wat in de bagage! Overtuigd? Neem vandaag nog contact op om de vrije periodes te kennen voor dit of volgend schooljaar!

1 school.
60 bedden.
volpension. 

HET ZEEKLASSENVERBLIJF

60 PERSONEN

De Oesterput is geschikt voor een verblijf met 50 personen, met de ‘hoeve‘ erbij kunnen er samen maximaal 60 personen slapen. Beiden liggen op één domein maar bevinden zich in een ander gebouw. 

POLYVALENTE ZALEN

Knutselen, een quiz, filmavond, enz. het kan allemaal georganiseerd worden in één van onze polyvalente zalen. We beschikken zelf over een beamer & box, deze hoef je niet mee te brengen.
 

SANITAIRE RUIMTES

In het gebouw zijn er 8 douches & 16 wastafels ter beschikking waarvan één ingerichte toegankelijke badkamer. Wie de ‘hoeve’ er bij reserveert heeft nog eens 4 badkamers met apart toilet extra.

SPEELWEIDE

Aanpalend aan het verblijf is er een leuke zithoek met vuurschaal, en graspleintje voor een kringspel. Zomer 2024 komt hier nog eens een gigantische speelweide aanpalend aan het speelbos bij! 

STRANDMATERIAAL

Schoppen, emmers, vormpjes, KUBB’s, petanque, touwtrekken, …. we hebben een uitgebreid gamma aan strand- en sportmateriaal in het verblijf. We leggen enkel wat nodig is klaar bij aankomst.

KICKERTAFEL

Een leeg momentje? Regent het buiten? Dan kunnen de leerlingen zich uitleven op één van de twee kickertafels, een boek lezen in de zetels bij de kachel of gezellig praten op één van de zitzakken.

LEKKER ETEN

We bereiden kindvriendelijke maaltijden voor iedereen rekening houdend met de diëten. Frietjes of kroketjes horen daar uiteraard ook eens bij. En ja hoor voor het ontbijt zijn ook wij fan van Nutella!

EXTRA DAGZAAL

Extra ruimte nodig tijdens het verblijf? Dan kan je een extra grote zaal gebruiken op aanvraag. Deze wordt namelijk ook verhuurd zodat we die inkomsten kunnen gebruiken op de prijzen laag te houden

ACTIVITEITEN

Leerkrachten zijn zelf vrij om activiteiten in te plannen, we zijn van het principe dat iedere leerkracht zijn/haar klas het beste kent en dus het beste kan inschatten welke activiteiten een succes zullen zijn.
We hebben enkele partners waarmee we goed samen werken, op deze manier kan je gemakkelijk een weekprogramma samen stellen naar eigen wensen en op maat van de leerlingen. 

In Oostende, Bredene of omstreken is er veel te beleven. Zo is go-carten een vaste activiteit voor vele scholen. Je kan in Oostende op de dijk gaan carten maar ook Bredene heeft mogelijkheden. 

Op cultureel vlak zit je in Oostende goed, zo kan je de fameuze driemaster Mercator ontdekken of de laatste Ijslandvaarder AmandineEen leuke aanrader is het James Ensorhuis Op een speelse en interactieve manier leren de jonge bezoekers alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je in Het James Ensorhuis op zoek naar de valse Ensor. Je kan daarnaast ook een wandeling doen door Ensor’s geliefde stad met gekke raadsels en opdrachten. 

Misschien heb je de VRT-reeks ‘Onder Vuur’ gezien, met niet alleen onze oesterkwekerij als decor maar ook ‘post Oosteroever’, de post bestaat niet maar Oosteroever des te meer. Een vergeten stukje Oostende die veel te bieden heeft, de vismijn, vissersboten, onze vuurtoren ‘Lange Nelle’, maar ook kende Oosteroever een militaire geschiedenis waarbij Oostende als oorlogshaven fungeerde. Een bezoek over Oosteroever kan je aanvragen bij de lokale gidsenkring

VOLPENSION FORMULES

2025

VOLPENSION BASIS

Verblijf 5 dagen / 4 nachten

€ 175 /PP

 • Lakenset
 • Ontbijt & avondmaal
 • Lunchpakket
 • Vieruurtje (sap + koek of fruit)
 • Bolderkar met strandspullen
 • Sport- en spelmateriaal
 • Educatieve zeekoffer (provincie West-V)
 • Dagelijks onderhoud
 • Gebruik audio-visueel materiaal
 • Activiteit ‘krabben vangen’
 • 1 leerkracht per 10 leerlingen gratis
 • Minimum 25 betalende personen

 

VOLPENSION ALL IN

Verblijf 5 dagen / 4 nachten

€ 180 /PP

 • Lakenset
 • Ontbijt & avondmaal
 • Middagmaal ter plaatse of lunchpakket
 • Vieruurtje (sap + koek of fruit)
 • Bolderkar met strandspullen
 • Sport- en spelmateriaal
 • Educatieve zeekoffer (provincie West-V)
 • Dagelijks onderhoud
 • Gebruik audio-visueel materiaal
 • Rondleiding oesterkwekerij + Activiteit ‘krabben vangen’
 • 1 leerkracht per 10 leerlingen gratis
 • Minimum 25 betalende personen

 

ERKEND JEUGDWERK

10% KORTING OP DE VOLPENSIONPRIJS

KORTINGEN

Laagseizoen (Herfstvakantie – Paasvakantie): – 10 EURO
Geen Lakenpakket : – 5 EURO
4 dagen / 3 nachten: – 20 EURO
3 dagen / 2 nachten: – 40 EURO

Kortere weken zijn enkel mogelijk indien er een feestdagen tijdens die week valt.

SUPPLEMENTEN

Tienuurtje: + 5 EURO
Secundair onderwijs eerste graad : + 10 EURO
Secundair onderwijs tweede graad: + 15 EURO
Secundair onderwijs derde graad: + 20 EURO

 

PROMO'S SCHOOLJAAR 2024-2025

Elk schooljaar zijn er wel enkele weken die open blijven staan. Deze weken bieden we aan voor een promo prijs. Op die manier garanderen we onze medewerkers, vrijwilligers continuïteit naar werk en maken we een school blij door een lage prijs aan te bieden. Deze prijzen zijn exclusief het lakenpakket en voor een minimum van 25 betalende personen.
De last-minute weken voor volgend  schooljaar zijn:

4 - 8/11 : € 110

17 - 21/2 : € 110

10 - 14/3 : € 120

PRIJZEN 2025? 2026?

We doen er alles aan om de prijzen voor onze scholen zo laag mogelijk te houden. Een evaluatie van onze leveranciers, werking, enz. wordt iedere 6 maanden gedaan in functie van de ‘laagste prijs’ te kunnen behouden. Exacte prijzen voor de komende jaren zijn dan ook moeilijk te voorspellen. Denk maar aan de stijgende voedselprijzen en energieprijzen in 2022-2023. We geven je hieronder een schatting van de prijzen voor het jaar 2025 & 2026.

 2025: + 3% op de huidige prijzen
2026: + 5% op de huidige prijzen

JEUGDVERBLIJF

Schietbaanstraat 84
8400 OOSTENDE

059 33 08 73
info [at] jvcoesterput.be

HANDIGE DOWNLOADS

Inventaris gebouw

Voorbeeldcontract

Grondplan

Aanvullende diensten

INVULFORMULIEREN

Sport- en spelmateriaal

Zaalgebruik

VOLPENSION: maaltijden