ONS KLOPPEND HART

Misschien weet je dit niet, maar ons jeugdverblijf, zeeklassen en zaalverhuur wordt beheerd en onderhouden voor een VZW. Deze bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers. Ze verzetten bergen werk en doen dit bovendien boordevol passie. Misschien heb jij wel interesse in vrijwilligerswerk? Dan kan je hier meer lezen over onze werking, wat onze vrijwilligers doen en wie wij zijn!

Waarom vrijwilligerswerk bij De Oesterput?
Je kan meewerken aan een leuke plek waar kinderen en jongeren samen kunnen komen voor enkele dagen plezier. Je zet je mee in voor een plaats waar verenigingen en scholen hun vrije tijd kunnen besteden. Er zijn volop kansen om een engagement op te nemen voor elk talent en interesse. 

Wat doen we?
Zowel voor onderhoud van de terreinen, verhuur van de zaal, onderhoud van het gebouw, keukenprinsen of prinsessen, we kunnen steeds wel extra handen gebruiken. We zetten de verschillende taken die een vrijwilliger op zich kan nemen even op een rijtje.

TEAM VRIJWILLIGER

DE BOURGONDIËR

Je hebt een passie voor alles wat met eten te maken heeft. Van aardappelen schillen, worsten bakken, soep maken, enz. 

Als vrijwilliger bereidt jij de maaltijden voor onze scholen of jeugdkampen. Je dekt de tafel, schept het eten op en doet de afwas.

Je kiest zelf wanneer en hoeveel je je engageert. Ben je een vroege vogel en doe je het ontbijt? Of liever het avondmaal? 

DE INSPECTEUR

Je hebt oog voor detail. Je ontfermt je over de netheid van het terrein en de weide.

Je leegt regelmatig de vuilnisbakken in de container of brengt het glas weg.

Na de huurperiode kijk je, met behulp van een inventaris, na of de inventaris compleet is en het gebouw netjes werd achtergelaten. Eventuele schade of mankementen meld je aan de verantwoordelijke.

DE GROENE VINGERS

Vooral tijdens het voorjaar en najaar hebben onze grasvelden en weide een maaibeurt nodig.

Je helpt mee om regelmatig de velden of weide met een grasmaaier te onderhouden. Maar ook het onkruid wieden schrikt je niet af of de bloembakken te vernieuwen. 

Op die manier draag jij je steentje bij tot een aangenaam uitzicht van onze terreinen.

DE KLUSSER

Regelmatig worden werkdagen georganiseerd in ons jeugdverblijf. Dit is meestal tijdens kalmere periodes wanneer er geen bezetting is.

Dan worden enkele grotere onderhoudswerken of herstellingen aangepakt: snoeiwerken of aanplantingen, schilderen, kleine herstellingswerken, controle van de spelmateriaal,…

DE HYGIËNE EXPERT

Iedere week komt er een poetsfirma en de weekendhuurders staan zelf in voor de opkuis. Maar tussendoor kunnen de ramen of deuren eens een poetsbeurt gebruiken. 

Ook kunnen we op je rekenen indien een groep het gebouw niet zo netjes na laat, of om de kasten op orde te schikken en een inventaris voor verhuur te controleren.

DE TECHNEUT

Gepassioneerd door technologie? Hobby foto- of videograaf? Dan kan je je ook uitleven in onze werking! Zelfs deze website is door onze gepassioneerde vrijwilligers gemaakt! 

Heb je ideeën, laat van je horen! We staan steeds open voor nieuwe input om de jeugdverenigingen een mooi beeld van ons jeugdverblijf of zeeklassen te geven.

WORD VRIJWILLIGER!

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen onze werking? Fijn! Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, zo leren we jou en je talenten kennen.

Iedereen, vanaf 16 jaar, kan vrijwilligerswerk doen. Wie een uitkering ontvangt moet eerst een goedkeuring vragen aan de RVA om vrijwilligerswerk uit te oefenen. Pas na de goedkeuring kan je bij ons aan de slag.

Wie als vrijwilliger in onze vzw stapt tekent een vrijwilligersovereenkomst, hierin staat o.a. het doel van onze organisatie, de organisatiestructuur, de verzekering die voor onze vrijwilligers zijn afgesloten en de discretieplicht

Vrijwilligers ontvangen een forfaitaire kostenvergoeding, dit is een vast bedrag per ingezet moment en begrensd met een maximum jaarbedrag. De kostenvergoeding is geen inkomen, er is dus geen sprake van belastingen of RSZ-bijdrage.

OOK VRIJWILLIGER WORDEN?

JEUGDVERBLIJF

Schietbaanstraat 84
8400 OOSTENDE

059 33 08 73
info [at] jvcoesterput.be

HANDIGE DOWNLOADS

Inventaris gebouw

Voorbeeldcontract

Grondplan

Aanvullende diensten

INVULFORMULIEREN

Sport- en spelmateriaal

Zaalgebruik

VOLPENSION: maaltijden