HUISHOUDELIJK REGLEMENT

 

Bij ieder verblijf, huisje of locatie die verhuurd wordt zijn er wel enkele afspraken of regels te volgen. Bij ons is dit niet anders. Ze zijn er gekomen door de jaren heen en door jammer genoeg niet altijd een positieve ervaring met het verhuren te hebben. We vragen dan ook om deze afspraken niet alleen na te lezen maar ook te volgen. Op die manier kunnen we allen van een fijn verblijf genieten.

Rookvrij gebouw

Binnen in de gebouwen geldt een absoluut rookverbod. Wie toch wil roken kan dit buiten doen, bijvoorbeeld op het terras. Verzamel de peuken in een asbak of pot en gooi deze in de vuilbak in plaats van het terrein. Zijn er toch overal peuken te vinden op het terrein? Dan wordt een forfaitair bedrag van de waarborg gehouden.

 

Infrastructuur

We stoppen veel liefde & werk in ons jeugdverblijf. Respecteer dit tijdens jullie verblijf. Plakband mag enkel op hout of steen aangebracht worden, nooit op het behang of op een geschilderde achtergrond. In deuren, muren en plafonds mogen geen nagels, spijkers of nietjes aangebracht worden. Je kan gebruik maken van de whiteboards om iets op te hangen. Kamerverdeling kan opgehangen worden aan de bordjes naast de deur, niet op de deur.

Kaders op de kamers, gang of in de polyvalente zaal dienen niet om op te tekenen of de was aan op te hangen. Balspelen zijn toegelaten op het grasterrein en in de voortuin, wees voorzichtig voor ramen en deuren. Kampvuur/open vuur is ten strengste verbodenOm een gezellige avond met vuur te houden is er een vuurschaal & oven ter beschikking, hout breng je zelf mee.

Matrassen moeten op de bedden blijven liggen, leg ze niet op de gang of maak er geen tent van. De matrassen zijn voorzien van degelijke beschermhoezen, indien ze over een vloer gesleept worden kunnen die scheuren.

Nachtstilte

Zodra je lawaai maakt, kan je de nachtrust van iemand verstoren en ben je strafbaar, althans dat stelt het artikel 561 van het Strafwetboek. Alle deelnemers moeten rekening houden met de verplichte nachtstilte van 22u00 tot 8u00 buiten de gebouwen. Muziek mag enkel binnen nog gespeeld worden na 22u00, dit mag niet tot buiten hoorbaar zijn. Uit onderzoek blijkt dat versterkte muziek dé grootste ergernis is voor omwonenden. De kampdans op regelmatige tijdstippen afspelen moet kunnen, maar de stereo-installatie heel de dag laten draaien is nergens voor nodig.  Wie, ook na verwittiging, ’s nachts harde muziek speelt of het te bont maakt kan de toegang tot de accommodatie voor de verdere periode ontzegd worden. 

Auto’s

Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parking voor de ingang van het verblijf. Daar zijn zo’n 5 plekken, overige auto’s kunnen in de omliggende straten of in de straat aan ons gebouw geparkeerd worden. Er mogen in geen geval auto’s binnen op het domein geparkeerd staan. Zo hinder je een veilige uitgang bij brand en ook onze werkzaamheden voor oesterkweek.

 

Schade aan het gebouw

Beschadigingen die niet te wijten zijn aan normaal gebruik of normale slijtage worden van de waarborg ingehouden. Bijvoorbeeld: gebroken bedden, ramen, deuren ingetrapt, systeemplafonds uitgehaald of gebroken, tafels kapot, zetels in verf, enz. Alle door de huurder aangebrachte beschadigingen moeten onmiddellijk aan de huisverantwoordelijke worden gemeld en worden op kosten van de huurder hersteld. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe laat kunnen we inchecken/uitchecken?

Op vrijdag kan ingecheckt worden vanaf 17u00. Vroeger is meestal niet mogelijk wegens vertrekkende zeeklassen en het nog poetsen van het gebouw. Op zondag dient het gebouw leeg & in orde te zijn voor 14u00.

De sleutel wordt op vrijdag afgegeven aan de verantwoordelijke, geef deze op zondag terug af bij het uitchecken.

Zijn er lakens voorzien?

De matrassen zijn voorzien van een beschermhoes, kussen en donsdeken. Van thuis breng je een kussensloop, hoeslaken en laken of slaapzak mee. 
Wie wil kan ook een lakenpakket huren.

Is er een barbecue aanwezig?

Je kan gebruik maken van een barbecue tijdens het verblijf. Stuur hiervoor een mailtje zodat we die kunnen klaarzetten. Houtskool, aanmaakblokjes, enz. is zelf te voorzien. Uiteraard rekenen we er op dat de roosters nadien terug afgewassen worden.

Is er een friteuse?

Een dubbele friteuse kan gebruikt worden tijdens het verblijf. Deze moet je op voorhand aanvragen. We geven je deze zonder olie, deze moet je zelf voorzien. Na gebruik moet de olie er uit & de friteuse uitgewassen zijn.

Is er een vaatwasser?

In de keuken is een industriële vaatwasser aangesloten. Wens je die te gebruiken dan betaal je hiervoor 15 euro voor een weekend. De producten staan aangesloten op het toestel, hier hoef je zelf niets voor mee te brengen. De vaatwasser heeft een cyclus van 1 à 2 minuten waardoor je snel het servies kan afwassen. Nadat borden of glazen uit de vaatwasser komen raden we aan om nog eens met een handdoek ze droog te vegen. 

Hoe moeten we het gebouw na laten?

Het gebouw dient bij het uitchecken volledig gepoetst en in oorspronkelijke staat terug gezet worden. Onder poetsen verstaan we o.a. alle vuilbakken geleegd, alle vloeren gestofzuigd & gedweild, keuken & badkamers geschuurd, putjes met haar geleegd, sanitair gepoetst met anticalc, toiletten geschrobt met product, afwas geleegd en op zijn plaats, donsdeken & kussen geplooid en aan het voeteinde. Indien de opkuis onvoldoende gedaan wordt kan hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.

Kunnen we de opkuis laten doen?

Wie niet wil poetsen bij vertrek kan dit laten doen. Zorg wel dat alle vuilbakken in het gebouw geleegd zijn in de mini-containers aan de keuken en het ‘grove’ vuil weg is uit de kamers. De poetsploeg komt op een afgesproken tijdstip om het gebouw te poetsen. Indien dit voor het vertrekuur zou zijn houden we jullie hiervan op de hoogte. De prijs om de opkuis te laten doen bedraagt 400 euro.

Is er materiaal om te poetsen?

In het gebouw zijn er schuur- en veegborstels en trekkers aanwezig. Daarnaast zetten we in een box producten klaar waarmee kan gepoetst worden. Deze producten zijn geschikt om op onze vloeren en kraanwerk te poetsen. Dweils en schotelvodden moeten zelf meegebracht worden.

Mogen er extra matrassen/veldbedjes geplaatst worden?

Het verblijf is geschikt en vergund voor 50 personen. Dit wil zeggen dat meerdere personen niet mogen aanwezig zijn & overnachten. Ook hinder je een veilige doorgang bij brand.

AANVULLENDE DIENSTEN

Wie wil kan tijdens het verblijf gebruik maken van zogenaamde aanvullende diensten. Zo is er een bakker aan huis die iedere dag levert, je hoeft enkel de dag voordien voor 19u00 een smsje te sturen. Een slaapzak of lakens kan je van thuis meebrengen of je kan een lakenpakket huren. Daarnaast kan je ook beroep doen op de toelevering van catering. 

JEUGDVERBLIJF

Schietbaanstraat 84
8400 OOSTENDE

059 33 08 73
info [at] jvcoesterput.be

HANDIGE DOWNLOADS

Inventaris gebouw

Voorbeeldcontract

Grondplan

Aanvullende diensten

INVULFORMULIEREN

Sport- en spelmateriaal

Zaalgebruik

VOLPENSION: maaltijden