We gaan naar zee!

 

Dit jaar mogen we jullie verwelkomen voor een weekje aan zee, op deze pagina kan je de meeste informatie terug vinden om je verblijf goed voor te bereiden. Je kan onder meer onze informatie bundel downloaden, tips voor activiteiten of voorbeelden van weekplanningen vinden. 
Indien er na het lezen van deze pagina nog vragen zouden zijn kan je ons zowel per mail kim@klasnaarzee.be of telefonisch 059/330873 bereiken.

Informatie brochure 

De volledige informatie brochure met alle relevante informatie kan je hier downloaden en eventueel afprinten. 
In deze brochure hebben we zoveel mogelijk informatie gebundeld over hoe een volpensionverblijf bij ons georganiseerd wordt, de indeling van de kamers, grondplan, uren van de maaltijden, enz. 

Het gebruik van sport- en spelmateriaal tijdens het verblijf is gratis. We zorgen dat het materiaal op maandag klaar ligt voor gebruik. Materialen die niet aangevraagd worden blijven in onze kasten en liggen bijgevolg ook niet klaar. Vrijdag hebben we graag al het materiaal terug op zijn plaats.

Via het aanvraagformulier van maaltijden kan je kiezen tussen de suggesties per dag en de eventuele allergenen doorgeven. Omdat vaak lactose- of glutenvrij wordt gevraagd maar in de praktijk hier niemand van eet vragen we ook om de namen van de leerlingen er bij te noteren.

aanraders!

Een volledige geanimeerd programma bieden we niet aan. We hebben wel enkele partners waarmee we goed samen werken, op deze manier kan je gemakkelijk een weekprogramma samen stellen naar eigen wensen en op maat van de leerlingen. Je vind de contactifnormatie hieronder.

Ken ademt zee. Hij is van jongs af bezeten door al het moois dat de kust en de zee te bieden heeft. Bij hem kan je terecht voor één van de topactiviteiten: garnaalkruien. Bij laag water en op een afgesproken tijdstip ga je met de laarsen aan gaan ‘kruien’. Wie weet wat er straks in de netten zal zitten, zullen het garnaaltjes zijn of kleine visjes zoals pieterman, tongetje, …
Hou er mee rekening dat je niet kan garnaal kruien op eender welk moment, bekijk op voorhand wanneer het laagtij is en of dit uur voor jullie past. We raden aan om Ken als eerste vast te leggen, zijn agenda staat namelijk heel snel vol! 

Contactgegevens 

Ken Ocket
0465 55 24 99
ocketk@gmail.com

Wie aan de zee denkt, denkt aan kinderen op het strand die met hun vlieger spelen. En wat is er leuker dan een eigen vlieger inkleuren, deze mee te nemen naar het strand en later ook naar huis. 
De Kleine Fenix begeleidt de activiteit van begin tot eind en neemt enkele super grote kites mee die tot de verbleeding spreken. Een activiteit die vele scholen en zomerkampen al enkele jaren standaard op hun programma hebben staan. 

Richtprijs 2022-2023
8 euro per persoon incl. BTW

Geen budget maar wil je wel aan de slag met vliegers? Dan kan je een DIY-pakket bij ons aanvragen voor 3 euro per persoon.

Contactgegevens 

Stephan Fiers
0499 16 54 20
info@dekleinefenix.be

Vlak voor onze locatie ligt een grote waterplas De Spuikom, niet alleen om onze oesters te kweken maar ook gekend voor watersportactiviteiten uit te oefenen. Met de klas kan je je wagen aan een sessie SUP-en of kayak op de grote waterplas, of je plant een dagje raften, beachsport aan hun locatie op het strand. Plezier voor leerlingen EN leerkrachten! 

Contactgegevens 

VVW Inside Outside
Kris Magnus
0476 901 715
secretariaat@inout-oostende.be

Kinderen die naar het strand gaan zullen schelpen en andere strandvondsten verzamelen. Meestal gaat het mee in de zak en uiteindelijk belandt het thuis in de vuilbak. Omdat we dit jammer vinden zijn we enkele jaren geleden gestart met knutselen met schelpen. De kinderen brengen hun schelpen en andere strandvonsten mee en hier maken we iets moois van die ze mee kunnen nemen naar huis. 

Deze activiteit dient enkele maanden voor het verblijf vastgelegd te worden zodat onze knutseldame dit kan inplannen in haar agenda. Laattijdige aanvragen kunnen we niet garanderen. 

Prijzen 2022-2023
4 euro per leerling incl. BTW 

Wie tijdens het verblijf wil gaan zwemmen kan dit op verschillende locaties doen. Het dichtsbijzijnde (en goedkoopste) zwembad is Bredene. Dit zwembad ligt op een 10-minuutjes stappen. Het is een simpel 25 meter zwembad waar op woensdagnamiddag luchtkussens liggen. 

Het Brigitte Becue zwembad in Oostende is met de tram makkelijk te bereiken. Op voorhand reserveren met een groep is verplicht, shorts zijn niet toegestaan.

Mag het iets tropischer zijn? Dan is Center parcs in De Haan of Plopsaqua één van de mogelijkheden. Beiden zijn met de tram bereikbaar, voor Plopsaqua wordt soms een bus gehuurd of wordt dit ingepland met de bus van aankomst of vertrek.

De Sierk is een speelparadijs  voor kinderen gemaakt door een bende creatievelingen. Een perfect alternatief voor drukke pretparken. In De Sierk kan je salto’s maken, drummen, toveren, touwlopen, brullen in de leeuwentunnel, kronkelen op de slangenzolder, op stelten lopen, eenwieleren, gooien met diabolo’s, bengelen aan trapezes, kunstjes oefenen in de tent, de clown uithangen, messenwerpen, … 

Prijzen
10 euro per kind, leerkrachten gratis

Contactgegevens

Vosseslag 42
8420 De Haan
lore@desierk.be
0475 68 52 43

ZEEBONKEN & ZEEMEERMINNEN

Wie nog extra opdrachten of activiteiten zoekt kan hieronder enkele activiteitenfiches downloaden. Elke fiche bestaat uit een luikje ‘matrozen & kapiteinen’ bedoeld voor de eerste twee graden. En een luikje ‘zeebonken & zeemeerminnen’ bedoeld voor de derde graad. Uiteraard kan je op maat van jou klas differentiëren waar nodig.

Levende Stratego

De matrozen gaan actief aan de slag tijdens het spel.

De matrozen maken kennis met verschillende zeedieren.

De matrozen genieten van het spel.

Download

Zeequiz

De matrozen gaan actief aan de slag tijdens de quiz.

De matrozen voeren diverse handelingen uit.

De matrozen beleven plezier in het uitvoeren van opdrachten.

Download

Download Spotify Playlist

Cluedo aan zee

De matrozen spelen het cluedo aan zee.

De matrozen beleven plezier aan het spel.

Download

Strand- en duinspelen

De matrozen verkennen diverse bewegingsmogelijkheden met omgevingsmaterialen.

De matrozen genieten van de duin- en strandspelen.

Download

Crystal Ship Tour

De matrozen ontdekken de cultuur in Oostende.

De matrozen beleven plezier in kunst.

Download Fiche

Download Kids Guide Tour

Download Brochure met alle locaties

Overzicht locaties in Google Maps

TikTokTour Oostende

De matrozen ontdekken de cultuur in Oostende.

De matrozen beleven plezier in muzisch bewegen.

Download Fiche

Download Wandeling & opdrachten