We gaan naar zee!
Dit jaar mogen we jullie verwelkomen voor een weekje aan zee, op deze pagina kan je de meeste informatie terug vinden om je verblijf goed voor te bereiden. Je kan onder meer onze informatie bundel downloaden, tips voor activiteiten of voorbeelden van weekplanningen vinden.
Indien er na het lezen van deze pagina nog vragen zouden zijn kan je ons zowel per mail kim@klasnaarzee.be of telefonisch 059/330873 bereiken.
Informatie brochure

De volledige informatie brochure met alle relevante informatie kan je hier downloaden en eventueel afprinten.
In deze brochure hebben we zoveel mogelijk informatie gebundeld over hoe een volpensionverblijf bij ons georganiseerd wordt, de indeling van de kamers, grondplan, uren van de maaltijden, enz.
Het gebruik van sport- en spelmateriaal tijdens het verblijf is gratis. We zorgen dat het materiaal op maandag klaar ligt voor gebruik. Materialen die niet aangevraagd worden blijven in onze kasten en liggen bijgevolg ook niet klaar. Vrijdag hebben we graag al het materiaal terug op zijn plaats.
Via het aanvraagformulier van maaltijden kan je kiezen tussen de suggesties per dag en de eventuele allergenen doorgeven. Omdat vaak lactose- of glutenvrij wordt gevraagd maar in de praktijk hier niemand van eet vragen we ook om de namen van de leerlingen er bij te noteren.
aanraders!
Een volledige geanimeerd programma bieden we niet aan. We hebben wel enkele partners waarmee we goed samen werken, op deze manier kan je gemakkelijk een weekprogramma samen stellen naar eigen wensen en op maat van de leerlingen. Je vind de contactifnormatie hieronder.

Ken ademt zee. Hij is van jongs af bezeten door al het moois dat de kust en de zee te bieden heeft. Bij hem kan je terecht voor één van de topactiviteiten: garnaalkruien. Bij laag water en op een afgesproken tijdstip ga je met de laarsen aan gaan ‘kruien’. Wie weet wat er straks in de netten zal zitten, zullen het garnaaltjes zijn of kleine visjes zoals pieterman, tongetje, …
Hou er mee rekening dat je niet kan garnaal kruien op eender welk moment, bekijk op voorhand wanneer het laagtij is en of dit uur voor jullie past. We raden aan om Ken als eerste vast te leggen, zijn agenda staat namelijk heel snel vol!
Contactgegevens
Ken Ocket
0465 55 24 99
ocketk@gmail.com

Wie aan de zee denkt, denkt aan kinderen op het strand die met hun vlieger spelen. En wat is er leuker dan een eigen vlieger inkleuren, deze mee te nemen naar het strand en later ook naar huis.
De Kleine Fenix begeleidt de activiteit van begin tot eind en neemt enkele super grote kites mee die tot de verbleeding spreken. Een activiteit die vele scholen en zomerkampen al enkele jaren standaard op hun programma hebben staan.
Richtprijs 2022-2023
8 euro per persoon incl. BTW
Geen budget maar wil je wel aan de slag met vliegers? Dan kan je een DIY-pakket bij ons aanvragen voor 3 euro per persoon.
Contactgegevens
Stephan Fiers
0499 16 54 20
info@dekleinefenix.be

Vlak voor onze locatie ligt een grote waterplas De Spuikom, niet alleen om onze oesters te kweken maar ook gekend voor watersportactiviteiten uit te oefenen. Met de klas kan je je wagen aan een sessie SUP-en of kayak op de grote waterplas, of je plant een dagje raften, beachsport aan hun locatie op het strand. Plezier voor leerlingen EN leerkrachten!
Contactgegevens
VVW Inside Outside
Kris Magnus
0476 901 715
secretariaat@inout-oostende.be

Kinderen die naar het strand gaan zullen schelpen en andere strandvondsten verzamelen. Meestal gaat het mee in de zak en uiteindelijk belandt het thuis in de vuilbak. Omdat we dit jammer vinden zijn we enkele jaren geleden gestart met knutselen met schelpen. De kinderen brengen hun schelpen en andere strandvonsten mee en hier maken we iets moois van die ze mee kunnen nemen naar huis.
Deze activiteit dient enkele maanden voor het verblijf vastgelegd te worden zodat onze knutseldame dit kan inplannen in haar agenda. Laattijdige aanvragen kunnen we niet garanderen.
Prijzen 2022-2023
4 euro per leerling incl. BTW

Wie tijdens het verblijf wil gaan zwemmen kan dit op verschillende locaties doen. Het dichtsbijzijnde (en goedkoopste) zwembad is Bredene. Dit zwembad ligt op een 10-minuutjes stappen. Het is een simpel 25 meter zwembad waar op woensdagnamiddag luchtkussens liggen.
Het Brigitte Becue zwembad in Oostende is met de tram makkelijk te bereiken. Op voorhand reserveren met een groep is verplicht, shorts zijn niet toegestaan.
Mag het iets tropischer zijn? Dan is Center parcs in De Haan of Plopsaqua één van de mogelijkheden. Beiden zijn met de tram bereikbaar, voor Plopsaqua wordt soms een bus gehuurd of wordt dit ingepland met de bus van aankomst of vertrek.

De Sierk is een speelparadijs voor kinderen gemaakt door een bende creatievelingen. Een perfect alternatief voor drukke pretparken. In De Sierk kan je salto’s maken, drummen, toveren, touwlopen, brullen in de leeuwentunnel, kronkelen op de slangenzolder, op stelten lopen, eenwieleren, gooien met diabolo’s, bengelen aan trapezes, kunstjes oefenen in de tent, de clown uithangen, messenwerpen, …
Prijzen
10 euro per kind, leerkrachten gratis
Contactgegevens
Vosseslag 42
8420 De Haan
lore@desierk.be
0475 68 52 43
nog meer te beleven…
In Oostende, Bredene of omstreken is er nog veel meer te beleven. Zo is Go-carten een vaste activiteit voor vele scholen. Je kan in Oostende op de dijk gaan carten maar ook in Bredene. Belangrijk is even de prijzen te vergelijken voor je boekt.
Op cultureel vlak zit je in Oostende goed, zo kan je de fameuze driemaster Mercator ontdekken of de laatste Ijslandvaarder Amandine. Een leuke aanrader is het James Ensorhuis Op een speelse en interactieve manier leren de jonge bezoekers alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je in Het James Ensorhuis op zoek naar de valse Ensor. Je kan daarnaast ook een wandeling doen door Ensor’s geliefde stad met gekke raadsels en opdrachten.
Misschien heb je de VRT-reeks ‘Onder Vuur’ gezien, met niet alleen onze oesterkwekerij als decor maar ook ‘post Oosteroever’, de post bestaat niet maar Oosteroever des te meer. Een vergeten stukje Oostende die veel te bieden heeft, de vismijn, vissersboten, onze vuurtoren ‘Lange Nelle’, maar ook kende Oosteroever een militaire geschiedenis waarbij Oostende als oorlogshaven fungeerde. Een bezoek over Oosteroever kan je aanvragen bij de lokale gidsenkring.
ZEEBONKEN & ZEEMEERMINNEN
Wie nog extra opdrachten of activiteiten zoekt kan hieronder enkele activiteitenfiches downloaden. Elke fiche bestaat uit een luikje ‘matrozen & kapiteinen’ bedoeld voor de eerste twee graden. En een luikje ‘zeebonken & zeemeerminnen’ bedoeld voor de derde graad. Uiteraard kan je op maat van jou klas differentiëren waar nodig.
Levende Stratego
De matrozen gaan actief aan de slag tijdens het spel.
De matrozen maken kennis met verschillende zeedieren.
De matrozen genieten van het spel.
Zeequiz
De matrozen gaan actief aan de slag tijdens de quiz.
De matrozen voeren diverse handelingen uit.
De matrozen beleven plezier in het uitvoeren van opdrachten.
Cluedo aan zee
Strand- en duinspelen
De matrozen verkennen diverse bewegingsmogelijkheden met omgevingsmaterialen.
De matrozen genieten van de duin- en strandspelen.
Crystal Ship Tour
De matrozen ontdekken de cultuur in Oostende.
De matrozen beleven plezier in kunst.
TikTokTour Oostende
De matrozen ontdekken de cultuur in Oostende.
De matrozen beleven plezier in muzisch bewegen.
Zoektocht 'James'
James, dat is ook een beetje een dromer.
Hij kijkt graag naar de zee, en vergeet dan alles rond hem.
Hij huppelt graag met Vis van plas tot plas op het strand, en vergeet helemaal hoe laat het is.
Attractieve zoektocht door het centrum van de stad
Zeekoffer
De zeekoffer is een veldwerkkoffer die tal van educatieve materialen (loepen, zoekkaarten, schepjes, …) bevat waarmee je deze biotopen op een speelse en leuke manier beter kunt leren kennen. De uitgebreide handleiding bespaart de leerkracht al te veel voorbereidend werk en bevat mogelijkheden tot eenvoudige naverwerking.
Sponge Planton en de Plasticsoep
12 zeedieren bedenken 12 leuke opdrachten voor klassen aan zee. De leerlingen begrijpen spelenderwijs wat rommel van mensen met dieren in de zee doet. Met de klas ga je op ontdekking langs de vloedlijn, op het harde en in het zachte zand. Brengt jouw klas alle opdrachten tot een goed einde?
Flar & Flora
Flar en Flora wijzen je de weg langs een natuurleerpad. Bij elke halte langs het parcours, dat je uitzet op het strand of in de duinen, hoort een doe-opdrachtje. In het tasje dat de kinderen meedragen zit alle materiaal dat ze nodig hebben om die uit te voeren. Zo worden op een speelse manier, via zintuiglijke waarnemingen, enkele begrippen rond zee, strand en duin bijgebracht. Gaandeweg groeit hun betrokkenheid met wind en water. Schelpen en aanspoelsels komen uitvoerig aan bod. We proberen met de kinderen samenhang en relaties op het strand en in de duinen te ontdekken.