PRAKTISCHE VOORBEREIDING

Een weekje aan zee vraagt veel voorbereiding, van vervoer regelen naar de activiteiten. Op deze pagina proberen we jullie voorbereiding iets te verlichten. Met praktische tips, informatie, leuke activiteiten, enz. Download alvast de informatie brochure, deze kan je makkelijk printen. Er staat o.a informatie in over de uren van de maaltijden, welke afspraken we met onze scholen maken, wat bij vertrek te doen, enz.

TIPS VOOR ACTIVITEITEN

GARNAALKRUIEN

Ken is bezeten door alles van de zee! Hij is bovendien een geboren entertainer die de groep aan zijn lippen heeft hangen! Bij laag water ga je met hem gaan ‘kruien‘, wie weet wat er allemaal in de netten te vinden is? Kruien kan enkel bij laag water, raadpleeg dus de getijtafels & Ken als je deze activiteit er zeker in wil.

VLIEGEREN

Kinderen, de zee en een vlieger, een ideale combinatie toch? Versier zelf je eigen vlieger en neem hem mee naar het strand om uit te proberen. De Kleine Fenix begeleidt deze activiteit en neemt enkele grote kites mee die tot de verbeelding spreken! Bovendien leer je met deze workshop meer over de wind zelf!

WATERSPORT

De Spuikom wordt niet alleen gebruikt om onze oesters te kweken maar is ook een gekende plek voor watersporters. Ga met je klas het water op en ga een voor- of namiddag SUPPEN, kajakken of windsurfen. Of ga naar de outside locatie op het strand om te beachballen, golfsurfen of raften.

DE SIERK

Een speelparadijs in circusstijl waar kinderen zich kunnen ontpoppen tot ware circusartiesten en waar je rust kan vinden in het groen. Salto’s maken, drummen, toveren, touwlopen, messenwerpen, op stelten lopen, een eenwieler, de clown uithangen,… Het kan allemaal! Een fantastische activiteit voor de eerste graad lager onderwijs.

ZWEMPLEZIER

Wie een middagje zwemplezier plant kan dit in één van de zwembaden in de buurt. Op 10 minuten wandelafstand heb je het zwembad van Bredene, mits reservatie zijn luchtkussens een extra mogelijkheid. In Oostende heb je het Brigitte Becue zwembad, zwemshorts zijn niet toegestaan. Iets warmer? Dan is Center Parcs in De Haan of Plopsaqua één van de mogelijkheden. 

STRANDBLOEMEN

Ieder kind aan de kust knutselt voor de zomer strandbloemen om dan op het strand een winkeltje mee op te zetten en ze te verhandelen voor mooie schelpen. Het is een stukje immaterieel erfgoed. Met wat hulp en aan de hand van kleurrijke voorbeelden toveren de leerlingen de mooiste bloemen. Thuis kunnen ze in een leuke vaas gestopt worden als herinnering aan de kust. Activiteit reserveren noodzakelijk.

SCHELPKNUTSELEN

Alle kinderen die naar het strand gaan vinden het leuk om schelpen, strandvondsten, zeesterretjes, … mee te brengen. Breng ze mee naar het verblijf en maak hiermee een leuk knutselwerkje. Zo hebben de leerlingen een tastbare herinnering mee naar huis! Deze activiteit wordt begeleidt door één van onze knutseldames. Leg de activiteit enkele maanden op voorhand al vast.

WINDPAINTING

Aan strand kan je niet alleen strandkastelen bouwen, je kan ook mooie tekeningen maken in het harde zand. En wat leuker dan de tekening, het kasteel, de octopus, … in te kleuren. Met windpainting ga je je creatie inkleuren met krijt. Maak er zeker foto’s en video’s van zodat de ouders thuis ook kunnen mee genieten van de kunstwerkjes

ZEEBONKEN & ZEEMEERMINNEN

Wie nog enkele gratis activiteiten zoekt om met de klas te doen activiteitenfiches downloaden. Elke fiche bestaat uit een luikje ‘matrozen & kapiteinen’ bedoeld voor de eerste twee graden. En een luikje ‘zeebonken & zeemeerminnen’ bedoeld voor de derde graad. Uiteraard kan je op maat van jou klas differentiëren waar nodig. Daarnaast kan je enkele handleidingen downloaden ontwikkeld door de provincie Weest-Vlaanderen. 

JEUGDVERBLIJF

Schietbaanstraat 84
8400 OOSTENDE

059 33 08 73
info [at] jvcoesterput.be

HANDIGE DOWNLOADS

Inventaris gebouw

Voorbeeldcontract

Grondplan

Aanvullende diensten

INVULFORMULIEREN

Sport- en spelmateriaal

Zaalgebruik

VOLPENSION: maaltijden